top of page

Ceremóniamester

Az esküvőd karmestere. Ő hangolja össze a "zenekarod" munkáját. Igaz, hogy jelen esetben a tagok tortákkal, tányérokkal, dekor elemekkel, fényképezőgépekkel, kamerákkal "zenélnek", de ettől még ugyanúgy szükségük van valaki irányítására, annak érdekében, hogy minden hangszer úgy szólaljon meg, ahogy kell, ne legyenek hamis hangok. 

 

A ceremóniamesterre tekinthetsz úgy is, mint egyféle házigazda helyetti házigazdára, aki leveszi a válladról a násznép szórakoztatásának feladatát és aki megoldja az esetlegesen felmerülő helyzeteket.

Dee egyik segítője, Edina pont ceremóniamester (is)! Tapasztalt, talpraesett, mindig fel van készülve minden eshetőségre és könnyűszerrel - higgadtan és másokra is nyugtató hatású hozzáállással és temperamentummal - lendül át a problémás helyzeteken.

 

Ha úgy érzed, jól jönne néhány jó szó, amely segíthet eldönteni, hogy szeretnél-e/szükséged van-e ceremóniamesterre - vagy karmesterre, ha úgy jobban tetszik - Edina szívesen elbeszélget veled, megválaszolja minden kérdésed. Sőt, még arra is kitér, amit meg sem kérdeztél. :)

 

Dee szerint egy ceremóniamester feladatai az alábbiak:

  • Tanácsadói közreműködés az esküvő előkészítésében a szerződés aláírásától az esküvő napjáig.

  • Tanácsadói közreműködés a szertartás és az esküvő menetének (forgatókönyv) megtervezésében.

  • A vendégek fogadása, a szertartásra és a vacsorára kísérése, a csoportképek elkészítésének, csokor- és harisnyakötődobásnak levezénylése.

  • A nap eseményeinek megtervezése és lebonyolítása.

  • Beszédek, műsorszámok felkonferálása, a vendégek tájékoztatása a programokról.

  • Az ifjú párral előre megbeszélt játékok koordinálása.

  • A közreműködők (fotós, vendéglátók, zeneszolgáltató, stb.) irányítása a forgatókönyvnek megfelelően.

  • Az esküvő alatt esetlegesen felmerülő problémák megoldásában való közreműködés.

 

Persze vannak olyan dolgok, amiket nem lehet előre bekalkulálni. Például a másfél órával a megbeszélt időpont előtt, egy személyautó csomagtartójában megérkező esküvői torta egy olyan helyszínre, ahol nincs akkora hűtő, amibe beleférhetne, mindez a legnagyobb meleg és páratartalom mellett. Vagy egy leszakadó özönvíz a kültéri szertartás kezdete előtt 1, azaz egy perccel, amikor az anyakönyvvezető már beszédre nyitotta a száját... :)

Joggal merül fel a kérdés, hogy ilyenkor mi van? A válasz: a spontaneitás, a leleményesség és a kreativitás győz, amiben nálunk nincs hiány :)

bottom of page