top of page
Keresés

Esküvőszervezővel vagy nélküle?

Frissítve: 2020. febr. 14.

Az emberek többsége úgy gondol az esküvőszervezésre, mint egy olyan dologra, amit ők maguk is meg tudnak csinálni, miért fizetnének másnak egy efféle szolgáltatásért. Mindenki maga dönti el, hogy igénybe veszi-e egy szakember munkáját vagy sem. Azonban fontos szem előtt tartani a döntéshozatal során, hogy az esküvőszervezés folyamata sokszor egész kanyargós utakon visz végig.


Egy adott szolgáltatóval történő szerződéskötést sokszor heteket/hónapokat felölelő kiválasztási folyamat előz meg. Azok a szolgáltatók, akikkel az esküvőszervezők dolgoznak „kipróbált, letesztelt”, tapasztalt szakemberek.


Amennyiben valaki saját maga szervezi az esküvőjét, ugyanazon a folyamaton megy végig: minden egyes szolgáltatóval egyenként tárgyal. Ezt egy határozott és tapasztalt menyasszony könnyűszerrel teljesíti. Kérdés, hogy van-e erre kellő ideje, energiája és türelme?


A kutatómunka mellé bejöhetnek még olyan apró kihívások, amelyek a szükséges tapasztalattal és rutinnal könnyen teljesíthetőek. A legtöbb esetben ezekkel csak egy szakember rendelkezik.


Összegezve: nincs egyértelmű vagy helyes válasz a „kell-e nekem esküvőszervező?” kérdésre, mivel az igények változóak. Én hiszek a szakember fogalmában, mivel olyan meglátásokkal, információkkal, rutinnal, kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amelyek egy laikus számára ismeretlenek. Az esküvőmön a bevonuló zenét sem az unokatestvérem fogja elindítani a YouTube-ról, ahogy a rántott húst sem nagymamán süti meg (pedig olyat, mint ő senki sem készít). :)


Mit gondolsz erről?


Ha kérdésed van az esküvőszervezéssel kapcsolatosan, keress meg minket!


Üdv,

Dee ;)

bottom of page