Keresés

Esküvőszervezővel vagy nélküle?

Frissítve: 2020. feb 14.

Az emberek többsége úgy gondol az esküvőszervezésre, mint egy olyan dologra, amit ők maguk is meg tudnak csinálni, miért fizetnének másnak egy efféle szolgáltatásért. Mindenki maga dönti el, hogy igénybe veszi-e egy szakember munkáját vagy sem. Azonban fontos szem előtt tartani a döntéshozatal során, hogy az esküvőszervezés folyamata sokszor egész kanyargós utakon visz végig.


Egy adott szolgáltatóval történő szerződéskötést sokszor heteket/hónapokat felölelő kiválasztási folyamat előz meg. Azok a szolgáltatók, akikkel az esküvőszervezők dolgoznak „kipróbált, letesztelt”, tapasztalt szakemberek.


Amennyiben valaki saját maga szervezi az esküvőjét, ugyanazon a folyamaton megy végig: minden egyes szolgáltatóval egyenként tárgyal. Ezt egy határozott és tapasztalt menyasszony könnyűszerrel teljesíti. Kérdés, hogy van-e erre kellő ideje, energiája és türelme?


A kutatómunka mellé bejöhetnek még olyan apró kihívások, amelyek a szükséges tapasztalattal és rutinnal könnyen teljesíthetőek. A legtöbb esetben ezekkel csak egy szakember rendelkezik.


Összegezve: nincs egyértelmű vagy helyes válasz a „kell-e nekem esküvőszervező?” kérdésre, mivel az igények változóak. Én hiszek a szakember fogalmában, mivel olyan meglátásokkal, információkkal, rutinnal, kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amelyek egy laikus számára ismeretlenek. Az esküvőmön a bevonuló zenét sem az unokatestvérem fogja elindítani a YouTube-ról, ahogy a rántott húst sem nagymamán süti meg (pedig olyat, mint ő senki sem készít). :)


Mit gondolsz erről?


Ha kérdésed van az esküvőszervezéssel kapcsolatosan, keress meg minket!


Üdv,

Dee ;)